Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

KENNISGEVING

Beschikking op de aanvraag tot wijziging van de vergunning van het Academisch Ziekenhuis bij de Universiteit van Amsterdam (AMC) te Amsterdam, voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen

Op 9 september 2013 is door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de vergunning van het Academisch Ziekenhuis bij de Universiteit van Amsterdam, te Amsterdam voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, met kenmerk GGO IM-MV 12-006, gewijzigd. Op 26 augustus 2013 had het AMC een daartoe strekkende aanvraag ingediend. De wijzigingsvergunning heeft als kenmerk GGO IM-MV 12-006/01.

De wijziging betreft een verandering van de locatie waar het genetisch gemodificeerde organisme (ggo) gereedgemaakt wordt. In plaats van in de ziekenhuisapotheek in een bioveiligheidskabinet van klasse II wordt het ggo in het hartkatheterisatie-laboratorium gereedgemaakt.

Procedure

Het verzoek tot wijziging van de vergunning van AMC te Amsterdam is behandeld overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage beschikking

De beschikking en de overige relevante stukken liggen vanaf 1 oktober 2013 op werkdagen ter inzage bij het Ministerie van IenM, Informatie-centrum, Plesmanweg 1-6 te Den Haag. De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur na afspraak via telefoon of e-mail (tel. 070 - 456 62 50, e-mailadres: secretariaat.venr@minienm.nl). De bezoeker dient zich te melden bij de receptie.

Deze kennisgeving, de beschikking en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina http://www.ggo-vergunningverlening.nl .

Bezwaar

Tot en met 11 november 2013 kunnen belanghebbenden als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de vergunning indienen bij de Staatssecretaris. Het bezwaarschrift moet gezonden worden aan:

De Staatssecretaris van IenM

T.a.v. de Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken

Unit bezwaar en beroep

IPC 880

Postbus 20906

2500 EX Den Haag

Een bezwaarschrift moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Bezwaarschriften per e-mail worden niet geaccepteerd. Er moet duidelijk worden aangegeven waarom tegen de vergunning, onder vermelding van het beschikkingsnummer, bezwaar wordt aangetekend.

Naar boven