Logo Zuidplas
Bestemmingsplan ‘3e herziening Aansluiting A20 Moordrecht’ ter inzage, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘3e herziening Aansluiting A20 Moordrecht’ met ingang van donderdag 19 september 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging

Het plangebied is gelegen ter hoogte van afslag 18 langs de A20 en heeft betrekking op de gronden ten westen van de huidige aansluiting.

Inhoud van het plan

Voor de nieuwe aansluiting van Moordrecht op de rijksweg A20 is het bestemmingsplan ‘Aansluiting A20 Moordrecht’ opgesteld. Hierin is de verplaatsing van afslag A18 van de A20 mogelijk gemaakt. In de toekomstige situatie wordt de afslag van de A20 bij de Middelweg afgesloten en wordt de doorgaande route van de N456 over de Middelweg omgelegd.

Bij de nadere uitwerking van deze plannen is ter bevordering van een goede verkeersdoorstroming de wenselijkheid gebleken de nieuwe aansluiting op de Middelweg aan te passen, waardoor deze aansluiting minder haaks wordt uitgevoerd dan in het vigerende bestemmingsplan voorzien. De bochtstraal van de nieuwe aansluiting op de Middelweg zal zodanig worden aangelegd dat deze wegen in elkaars verlengde komen te liggen. Hierdoor ontstaat voor het verkeer van en naar de Rijksweg A20 een doorgaande rijroute zonder kruispuntoponthoud.

Voor het in aantal veel geringere verkeer dat op de Middelweg wil blijven (van en naar de nabij de spoorlijn gevestigde horecabedrijven en de tussenliggende woningen en bedrijven), betekent dit dat zij een afslaande verkeersbeweging zullen moeten maken. Deze aanpassingen zijn niet enkel in het belang van de verkeersdoorstroming op de doorgaande route, maar zullen ook, door de snelheid remmende effecten vanwege de afslaande verkeersbewegingen, de verkeersveiligheid op het gedeelte van de Middelweg tussen de nieuwe aansluiting en de horecavestingen bevorderen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen liggen met ingang van donderdag 19 september 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.Bp3eherzA20-Ow01 ). Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl ).

Reageren

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Uw zienswijze kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM telefonisch bereikbaar via (0180) 637 711.

Naar boven