Logo Assen
Ontwerpwijzigingsplan, -omgevingsvergunning en -hogere grenswaarde voor Landschapsbeheer Het Witterveld aan de Witterweg, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

  • een wijzigingsplan met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.99WP20121002D-B001 (ex artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening en artikel 15 lid3 van de regels van het bestemmingsplan “Buitengebied, Herziening artikel 30 WRO);

  • een omgevingsvergunning (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdelen ‘bouwen’ en ‘milieu’;

  • en een vaststelling hogere waarde industrielawaai.

Stukken inzien

Deze stukken liggen met ingang van 20 september 2013, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

Inhoud

Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan “Buitengebied, Herziening artikel 30 WRO”. Het betreffende perceel heeft de bestemming “Jonge veld- en veenontginningen”. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het wijzigen van deze bestemming naar “Grondgebonden agrarische bedrijven”.

Het wijzigingsplan heeft tot doel het planologisch mogelijk maken van een beheerboerderij met beheerderswoning voor het natuurgebied Witterveld. De initiatiefnemers verzorgen al jaren met hun schaapskudde het beheer en onderhoud van het Witterveld. Door in de directe nabijheid het bedrijf met beheerderswoning te bouwen, kan de functionele relatie tussen het bedrijf en Witterveld versterkt worden.

Inhoud ontwerpbesluit hogere waarde

Dit ontwerpbesluit heeft betrekking op het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, volgens het bepaalde in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder.

Met het wijzigingsplan wordt de bouw van een bedrijfswoning mogelijk gemaakt. De nieuwe bedrijfswoning ligt net buiten de 55 dB(A) contour van het TT-circuit, maar wel binnen de 50 dB(A) contour. Het treffen van bronmaatregelen aan het circuit en/of overdrachtsmaatregelen (bijv. geluidswal/-schermen) ten behoeve van het oprichten van één bedrijfswoning is o.a. financieel niet doelmatig. Daarom is het noodzakelijk om voor de bedrijfswoning de waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege industrielawaai vast te stellen op 55 dB.

Coördinatieregeling

Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van onderhavig initiatief, geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde genoemde termijn bij voorkeur schriftelijk zienswijzen indienen over bovengenoemde ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Indien gewenst, kan een mondelinge zienswijze worden ingediend. Hiervoor kan contact opgenomen worden met mevrouw O. Coenraadts, via het telefoonnummer 140592. Na de inzagetermijn zal het college van burgemeester en wethouders beslissen omtrent verlening van de voorgenomen besluiten.

Naar boven