Logo Maastricht
Bekendmaking tervisielegging ontwerpbestemmingsplan Recreatievijver Itteren, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Recreatievijver Itteren’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan mede vastgesteld omdat het kostenverhaal anderszins is geregeld.

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

Het plangebied is gelegen in het buitengebied van Maastricht direct ten zuiden van de kern Itteren en wordt als volgt begrensd: aan de noordzijde door de hoogwaterkade van Itteren; aan de oostzijde deels door akkerland en deels door de onverharde veldweg (Stuifkensweg) en door de gronden met een agrarisch gebruik; aan de zuidzijde door akkerland en enkele bomenrijen; aan de westzijde door de primaire waterloop ‘Oude Kanjel’.

Volgens het huidige bestemmingsplan is de aanleg van de deze recreatievijver niet mogelijk en derhalve wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan ‘Recreatievijver Itteren’ maakt de realisering van een recreatievijver planologisch-juridisch mogelijk.

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 23 september 2013 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpRecvijverItteren-ow01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van ‘Aan de raad, zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Recreatievijver Itteren’. Mondeling kan op dinsdag 22 oktober 2013 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 24 oktober 2013 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Maak hiervoor een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met dhr. Goessen tel. 043-3504565 Het gesprek vindt plaats in het stadskantoor, Mosae Forum 10, Maastricht.

Maastricht, 20 september 2013

Burgemeester en wethouders van Maastricht, de Secretaris, P.J. Buijtels

De Burgemeester, O. Hoes

Naar boven