Logo Bergen op Zoom
Bestemmingsplan ‘Het Fort-Zeekant’ onherroepelijk, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Het Fort-Zeekant’ met plannummer IMRO.0748.BP0186-0401, met ingang van 3 september 2013, onherroepelijk is geworden.

Het plangebied ligt ten zuiden van de stadskern van Bergen op Zoom en wordt globaal begrensd door de Zuidsingel en de Zuid-Oostsingel in het noorden; de Parallelweg en de Jacob Obrechtlaan in het oosten; de Gertrudisboulevard en de Markiezaatweg in het westen en het Benedenbaantje in het zuiden.

Het plangebied komt grotendeels overeen met het plangebied van het bestemmingsplan “Het Fort/Zeekant” uit 2003 en het zuidelijke deel van het plangebied van het bestemmingsplan “Kantongerecht e.o.“ uit 2004. Om een betere aansluiting te krijgen met de bestaande bestemmingsplannen zijn de gronden ten westen van de Ploegstraat en de weg het Benedenbaantje buiten het plangebied gelaten. Deze gronden zijn opgenomen in het bestemmingsplan “De Markiezaten”.

Het accent ligt in het bestemmingsplan op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren (verruiming /uniformering) van de bestemmingsregeling.

Tegen het bestemmingsplan is geen beroep en/of voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend, waardoor het plan op 3 september onherroepelijk is geworden. Het plan ligt vanaf 23 september 2013 ter inzage bij het team Ruimtelijk Ordening en Vergunningen en is tevens digitaal beschikbaar via de onze gemeentelijke website http: www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0186-0401)

Bergen op Zoom, 20 september 2013

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, de burgemeester, F.A. Petter

De secretaris, A.C. Spindler

Naar boven