Logo Weststellingwerf
Kennisgeving vastgesteld wijzigingsplan Dr. Dreeslaan Wolvega, fase 2 (bouw 2 woongebouwen) vastgesteld besluit hogere waarde Wet geluidhinder, Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat zij het wijzigingsplan Dr. Dreeslaan Wolvega, fase 2 hebben vastgesteld. De locatie is gelegen aan het einde van de Dr. Dreeslaan (zuidzijde) te Wolvega thv zorgcomplex de Wilgenstede, kadastraal Wvg D nr 8590. Het wijzigingsplan voorziet in een wijziging van de bestemming “Woongebied” naar de bestemming “Woongebouw” waarmee de bouw van 2 woongebouwen met elk 17 appartementen mogelijk gemaakt wordt. Het gaat hier om de 2e fase van de woningbouwontwikkeling van de woningstichting Weststellingwerf aan de Dr. Dreeslaan.

Besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Voor het project is tevens een besluit hogere waarde Wet geluidhinder vastgesteld, waarmee een hogere gevelbelasting dan de voorkeursgrenswaarde wordt toegestaan voor het woongebouw aan de zijde van de Oranje Nassaulaan (woongebouw 5).

Het wijzigingsplan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder kunnen vanaf 19 september 2013 tot en met 30 oktober 2013 worden ingezien. U kunt hiervoor gedurende de openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook is het wijzigingsplan te raadplegen via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en is het zichtbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar maakte tegen bovengenoemde besluiten beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Als u beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven