Logo Alkmaar
Ontwerpbestemmingsplan Westrand Zuid, Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Westrand Zuid in ontwerp ter inzage ligt.

Het gebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Meerweg en de Geestmolentocht in het zuiden, door de Martin Luther Kingweg (N9) in het oosten, de gemeentegrens in het westen en door de camping in het noorden.

Het ontwerpbestemmingsplan is erop gericht om de bestaande bebouwing- en gebruiksmogelijkheden van de gronden vast te leggen. Daarnaast is vigerend beleid in het bestemmingsplan verwerkt. Tevens worden in samenhang met door de gemeente Alkmaar vastgestelde Stedenbouwkundig Programma van Eisen voor het Sportcluster (SPVE) ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 19 september tot en met woensdag 30 oktober 2013 bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De openingstijden van het Stadskantoor zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur zonder afspraak, op maandag tot en met vrijdag van 12.00-16.30 uur op afspraak en donderdagavond van 16.30-20.00 uur op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente Alkmaar of telefonisch tel. 14072 op maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Officiële Mededelingen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Westrand Zuid) of onder de code: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0361.BP00116-0201.

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk, of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

10 september 2013

Burgemeester en wethouders van Alkmaar,

Naar boven