Logo Noordwijkerhout
Vooraankondiging bestemmingsplan Landgoed Oud Leeuwenhorst, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout geven ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het plangebied Oud Leeuwenhorst, in het buitengebied gelegen tussen de N206 en de Leidse trekvaart, in de buurt van Leeweg 23.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de voorgenomen ontwikkeling van een nieuw Landgoed in de polder Noordwijkerhoutse Geest en de Zwetterpolder ten zuiden van de kern Noordwijkerhout. Het gaat om de ontwikkeling van een landgoed met een huiskavel en zes hectare nieuwe natuur. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de ruimte voor ruimte-regeling waarbij een bestaande boerderij met bijgebouwen worden gesloopt en hiervoor in de plaats worden er een tweetal woningen gerealiseerd.

Naar aanleiding van deze vooraankondiging is het nog niet mogelijk te reageren.

Ten aanzien van deze voornemens liggen in deze fase van de voorbereiding geen stukken ter inzage, kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen. Voorafgaand aan de wettelijke procedure zal op grond van de Inspraakverordening gelegenheid worden geboden inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Op de gemeentepagina van het Noordwijkerhouts Weekblad wordt aangekondigd wanneer dat is en hoe u kunt reageren.

Noordwijkerhout, 17 september 2013

Naar boven