Besluit omgevingsvergunning inrichting Warfstermolen, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Dat aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij te Assen een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteiten ‘het oprichten en in werking hebben van een inrichting’ en ‘het bouwen van een bouwwerk’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting Warfstermolen. De inrichting Warfstermolen is gelegen aan de Leegsterweg in de gemeente Kollumerland c.a., op het perceel, kadastraal bekend gemeente Burum, Sectie B, nummer 1026.

De omgevingsvergunning betreft de bestaande mijnbouwlocatie Warfstermolen. Deze wordt ontwikkeld om aardgas te produceren uit de binnen de inrichting gelegen gasproductieputten WFM-1 en WFM-2. Het boren van de putten is reeds geformaliseerd via een melding Besluit algemene regels milieu mijnbouw (d.d. 23 januari 2013). ln eerste instantie wordt alleen gas gewonnen vanuit put WFM-2. Het winnen van gas vanuit put WFM-1 is een toekomstige ontwikkelingsmogelijkheid. De aanvraag omvat daarom de productie vanuit de beide putten WFM-1 en WFM-2.

Op het ontwerpbesluit dat van 18 juli 2013 tot en met 28 juli 2013 ter inzage lag bij de gemeente Kollumerland c.a. zijn geen zienswijzen of adviezen ingediend. Hiermee is de beslistermijn van de aanvraag ingekort tot 4 weken na de terinzagelegging van het ontwerpbesluit.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van donderdag 19 september 2013 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Kollumerland c.a. te Kollum.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer K. van den Hoff, tel. 070 – 379 76 02.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Assen, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 30009, 9400 RA Assen.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen dit besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven