Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Ontwerpbestemmingsplan ‘Nuenen-Noordwest, correctieve herziening Hendrikstraat’; Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Nuenen-Noordwest, correctieve herziening Hendrikstraat’ met ingang van 20 september 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen.

Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Nuenen-Noordwest, correctieve herziening Hendrikstraat’ kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenNWcorHendrik-C001

Het bestemmingsplan

Het plan heeft betrekking op twee woningen (een tweekapper) op de achterzijde van de percelen Nassaustraat 9-11 te Nuenen, kadastraal bekend gemeente Nuenen, sectie E, nrs. 3754, 9053. Voor deze woningen is reeds in 2012 een bestemmingsplan opgesteld. Dat plan had de naam bestemmingsplan ‘Nuenen-West, herziening 2011-1 (locatie Hendrikstraat)’. Dit plan werd door de gemeenteraad vastgesteld op 28 juni 2012. Het werd onherroepelijk door de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 20 februari 2013. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Nuenen-Noordwest’ op 27 juni 2013 is de locatie Hendrikstraat abusievelijk niet meegenomen, waardoor het bestemmingsplan ‘Nuenen-West, herziening 2011-1’ niet langer van kracht was. Ter correctie wordt het bestemmingsplan daarom opnieuw in procedure gebracht, nu onder de naam ‘Nuenen-Noordwest, correctieve herziening Hendrikstraat’. Inhoudelijk worden er met deze correctieve geen wijzigingen voorgestaan ten opzichte van het plan uit 2012.

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Nuenen, Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer D. Senders van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 040-2631641).

Nuenen, 19 september 2013

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven