Logo De Bilt
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Maartensdijk 2012’ en ‘ontwerpplanMER bestemmingsplan Buitengebied Maartensdijk 2012’, De Bilt

Burgemeester en wethouders van gemeente De Bilt maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat met ingang van donderdag 19 september 2013 tot en met woensdag 30 oktober 2013 ter inzage ligt het:

  • Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Maartensdijk 2012”, en het daarbij behorende:

  • ontwerpmilieueffectrapport (planMER).

Doel bekendmaking

De bedoeling van deze bekendmaking is u erop te attenderen dat de officiële procedure van een bestemmingsplantraject aanvangt.

Aanleiding

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de actualisering van bestemmingsplannen binnen de Gemeente De Bilt. Het plan is er niet op gericht om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Niettemin is waar mogelijk medewerking verleend aan initiatieven die in overeenstemming zijn met de beleidsuitgangspunten zoals die voor het plangebied gelden. Ten behoeve van de onderbouwing van dit bestemmingsplan is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld. Hierin zijn de milieueffecten van het ontwerpbestemmingsplan onderzocht en beoordeeld.

Plangebied

Het plangebied betreft het grondgebied van de voormalige gemeente Maartensdijk met uitzondering van de kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek).

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels, verbeelding en eventuele bijlagen, waaronder de ontwerpplanMER. De stukken zijn voor eenieder in te zien gedurende openingstijden van het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. Met ingang van donderdag 19 september 2013 tot en met woensdag 30 oktober 2013 kunt u mondeling of schriftelijk reageren op het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpplanMER door het indienen van zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan ‘Burgemeester en wethouders van De Bilt’. Per post via: Postbus 300, 3720 AH Bilthoven.

Per e-mail via: info@debilt.nl. Vermeld in beide gevallen expliciet welk ontwerpbestemmingsplan het betreft. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer A. van Breda, tel. (030) 228 96 06

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op:

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www2.debilt.nl/ruimtelijkeplannen/ .

Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Maartensdijk 2012” is NL.IMRO.0310.0002BP11004-ON01 .

Vervolgtraject

Alle zienswijzen worden opgenomen in een zienswijzennota. De zienswijzennota maakt deel uit van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Ingediende zienswijzen kunnen aanleiding geven tot aanpassingen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt dan gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan zal in de Biltsche Courant en Staatscourant worden gepubliceerd en op de gemeentelijke website worden bekendgemaakt. Indieners van een zienswijze worden hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het ontwerpbestemmingsplan en de procedure kunt u ook contact opnemen met de heer A. van Breda van de afdeling Beleid & Strategie van de gemeente De Bilt via telefoonnummer (030) 228 96 06.

Naar boven