Logo Heerlen
Bekendmaking Beeldkwaliteitsplan Schinkelkwartier Zuid, Heerlen

Naar aanleiding van het project Schinkelkwadrant-Zuid, heeft de gemeenteraad op 10 september 2013 het Beeldkwaliteitsplan Schinkelkwartier Zuid vastgesteld. Dit Beeldkwaliteitsplan is een aanvulling op de Nota Ruimtelijke Kwaliteit 2011, die in Heerlen fungeert als welstandsnota als bedoeld in artikel 12a van de Woningwet. Deze aanvulling zal onderdeel uitmaken van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit en vormt het toetsingskader voor toekomstige aanvragen van omgevingsvergunningen. Het beeldkwaliteitsplan biedt eenieder duidelijkheid over de voorgestane beeldkwaliteit en toetsingsgronden binnen het project Schinkelkwadrant-Zuid.

Inzage

Het beeldkwaliteitsplan Schinkelkwartier Zuid ligt met ingang van 19 september 2013, gedurende 6 weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27. Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het beeldkwaliteitsplan treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking.

Tegen het besluit tot het vaststellen van het beeldkwaliteitsplan als aanvulling en onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota staat geen bezwaar en beroep open.

Naar boven