Logo Middelburg
Ontwerpbestemmingsplan 'Rittenburg’, Middelburg

In het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt het ontwerpbestemmingsplan Rittenburg vanaf 19 september 2013 tot en met 30 oktober 2013 voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder wonen en (ver)bouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPSTRRIT-ON01 .

Het plangebied van dit bestemmingsplan heeft betrekking op de wijk Stromenwijk, zuidwestelijk in Middelburg gelegen. Het plangebied wordt grofweg begrensd door bebouwing aan de Koudekerkseweg, de nieuwbouw aan ’t Hof Lustenburg en de bestaande voorzieningen van Stichting Arduin aan de J.v. Sprengerlaan, de Vlissingse Watergang en de Stromenweg.

Het doel van dit ontwerpbestemmingsplan is het scheppen van een planologisch – juridisch kader voor de realisatie van een nieuwe stadsrand met circa 200 – 230 woningen. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft reeds van 2 mei 2013 tot en met 12 juni 2013 ter visie gelegen voor inspraak.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de raad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 5225.

Middelburg, 18 september 2013

Naar boven