Logo Almere
Vastgestelde beheersverordening Flevolijn (Tracébesluit), Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 september 2013 de beheersverordening Flevolijn (Tracébesluit) heeft vastgesteld.

Wat houdt de verordening in?

De beheersverordening betreft de vastlegging van het ‘Tracébesluit spooruitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad, maatregelen korte termijn, Traject Weesp-Lelystad’. Dit tracébesluit is door de minister van Infrastructuur en Milieu vastgesteld op 15 december 2011 en onherroepelijk geworden op 3 oktober 2012. De Tracéwet schrijft voor dat het gemeentebestuur een tracébesluit binnen een jaar na onherroepelijk worden vast moet leggen in een bestemmingsplan of beheersverordening. Het verordeningsgebied wordt begrensd door de grenzen van het tracébesluit. Nieuwe ontwikkelingen worden niet mogelijk gemaakt.

Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen de vastgestelde beheersverordening. De beheersverordening treedt in werking de dag na bekendmaking.

Waar kunt u de beheersverordening inzien?

De papieren vastgestelde beheersverordening ligt met bijbehorende stukken permanent ter inzage op het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over de beheersverordening kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BV234alg01.vg01 Het is mogelijk de beheersverordening op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van de beheersverordening kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BV234alg01.vg01

Naar boven