Logo Delft
Ontwerpbestemmingsplan Technopolis Clusters en Kamers en Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Delft

Het op te stellen bestemmingsplan “Technopolis Clusters en Kamers” is een onderdeel van het project Technopolis, de ontwikkeling van een bedrijventerrein van circa 65 hectare voor onderzoek en innovatie naast de Technische Universiteit Delft.

Gelijktijdig ligt het bij het ontwerpbestemmingsplan behorende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage. Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op deze documenten.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit vier deelgebieden:

  • Clusters;

  • Kamers;

  • de kavel van Holland Proton Therapy Center (Holland PTC) op het RID terrein;

  • keerlus van de tram/busbaan ten zuiden van de Heertjeslaan.

De plangrenzen van de Clusters zijn de westzijde van de waterlijn langs de Uytenbogaartsingel, de Molengraaffsingel (de noord- en oostgrens) en de noordzijde van de Thijssevaart. De plangrenzen van de Kamers zijn de Rotterdamseweg, de zuidzijde van de Kluyverweg, de westzijde van de verlengde Mekelweg en de noordzijde van de Thijssevaart.

Inloopavond

Op dinsdag 24 september wordt een inloopavond gehouden van 18.00 uur tot 20.00 uur. Op de locatie Delft Bouwt, Barbarasteeg 2 te Delft. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen en eventueel mondeling een zienswijze indienen.

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit inzien.

Vanaf 12 september kunt u de documenten bekijken:

Reageren op het bestemmingsplan of de ontwerpbesluiten

U kunt reageren op deze stukken. Het zijn namelijk ontwerpbesluiten. Dit betekent dat wij ze kunnen aanpassen op basis van de reacties die we erover krijgen. Wilt u reageren? Over het ontwerpbestemmingsplan kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw zienswijze moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbesluit het gaat. U kunt uw zienswijze tot en met 23 oktober 2013 indienen.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbesluit of het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u over een aantal maanden een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beslist over het besluit hogere waarden Wet geluidhinder. Zijn de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders akkoord? Dan publiceert de gemeente dat het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder zijn vastgesteld. Dat doen we in de Staatscourant, de Delftse Post en op Delft.nl.

Naar boven