Logo Rotterdam
Bestemmingsplan Knooppunt Lombardijen, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 20 september 2013 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 31 oktober 2013) het ontwerpbestemmingsplan “Knooppunt Lombardijen” met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij:

  • de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 029;

  • de stadswinkel IJsselmonde, Herenwaard 23.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via

de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via

www.ruimtelijkeplannen.nl .

NL.IMRO.0599.BP1006KnoopLombrd-on02

Het plangebied ligt in de deelgemeente IJsselmonde, ten oosten van het station Lombardijen, tussen de woonwijken Lombardijen en Groot-IJsselmonde en wordt ruimtelijk begrensd door de spoorlijn Rotterdam-Dordrecht, het sportveld ten noorden van het Wartburg College, de Smeetiandseweg, Spinozaweg, IJsselmondse Randweg en de Gouderakstraat. Het gedeelte ten noorden van de Spinozaweg is in gebruik bij het Wartburg College. In het gebied ten zuiden van de Spinozaweg zijn het Maasstad Ziekenhuis en de overige functies, zoals de Zorgboulevard Rotterdam gerealiseerd.

Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan opgenomen. Het plangebied werd tot voor kort gedomineerd door ontwikkelingen op het gebied van de verkeersinfrastructuur, maar thans door het medisch centrum ca. Deze ontwikkelingen zijn reeds vergund en gerealiseerd. Met deze planprocedure wordt slechts beoogd de actuele planologische situatie in het plangebied in een modern bestemmingsplan vast te leggen, dat tevens voldoet aan de ter zake gestelde wettelijke eisen, waaronder het vereiste dat bestemmingsplannen om de tien jaar, moeten worden herzien.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, RO/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Galvanistraat 15, Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 010-489 4165 bellen.

Rotterdam, 18 september 2013

burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen: R. Voskuilen, Clusterdirecteur Stadsontwikkeling

Naar boven