Logo Midden-Delfland
(Gewijzigde) Vaststelling bestemmingsplan ‘Harnaschpolder-Noord’, Midden-Delfland

Openbare bekendmaking

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken ingevolge artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft op 25 juni 2013 het bestemmingsplan “Harnaschpolder-Noord” (gewijzigd) vastgesteld.

Planbeschrijving en plangebied

Het bestemmingsplan Harnaschpolder-Noord vervangt de volgende (vigerende) regelingen of delen daarvan:

  • HarnaschPolder-Noord, Uitwerkingsplan 'Bedrijfsdoeleinden in groene setting, HarnaschPolder-Noord, fase 1'

  • Uitwerkingsplan 'Bedrijfsdoeleinden, HarnaschPolder-Noord, fase 2' tevens 1e

  • partiële herziening van de uitwerking 'Bedrijfsdoeleinden, HarnaschPolder-Noord, fase 1'

  • 2e Partiële herziening Uitwerkingsplan 'Bedrijfsdoeleinden, HarnaschPolder-Noord, fase 1',

  • 3e partiële herziening Uitwerkingsplan 'Bedrijfsdoeleinden Harnaschpolder – Noord, fase 1', partiële herziening van de uitwerking 'Bedrijfsdoeleinden, HarnaschPolder-Noord, fase 1';

  • 4e Partiële herziening Uitwerkingsplan 'Bedrijfsdoeleinden, HarnaschPolder-Noord, fase Uitwerkingsplan Buurtschap Harnas Molen, fase 1;

  • HarnaschPolder Scharnier;

  • Dijkshoornseweg;

  • Buitengebied Schipluiden.

In het gebied ten noorden van de kern Den Hoorn, vindt een transformatie van een voormalig agrarisch (glas)tuinbouwgebied naar een stedelijk woon- en werkmilieu plaats. De locatie ligt aan weerszijden van de snelweg A4 en bestaat uit reeds ontwikkeld, maar ook uit deels nog te ontwikkelen bedrijventerrein. Daarnaast zijn er woningen en een afvalwaterzuiveringsinstallatie aanwezig.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de bestaande situatie en vervult in het plangebied vooral een beheers- en gebruiksfunctie. Het bestemmingsplan is overwegend consoliderend en gedetailleerd van aard. Binnen het plangebied zijn daarnaast een aantal locaties waarvoor een globale uit te werken bestemming is opgenomen. Op deze gronden zijn nog ontwikkelingen voorzien, die door middel van een uitwerkingsplan mogelijk zijn.

Ter inzage ligging

Het bestemmingsplan en de bijbehorende Nota zienswijzen liggen samen met het bijbehorende raadsvoorstel en -besluit met ingang van vrijdag 13 september 2013, gedurende zes weken, tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, adres: Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u voor “bestemmingsplannen” onder de kop “Een plan BEKIJKEN”, waarna u de mogelijkheid heeft om het vastgestelde bestemmingsplan op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door in te zoomen op de kaart of het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planidentificatienummer: NL.IMRO.1842.bp12HP01-va01

De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl > Bestuur & Beleid > Actueel > Stukken ter inzage.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de termijn van ter inzage ligging tegen het betreffende raadsbesluit van 25 juni 2013 schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Bart Boon van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving, telefoonnummer (015) 380 42 22 of e-mailadres bboon@middendelfland.nl.

Schipluiden, 9 september 2013

Met vriendelijke groet,

namens het college van burgemeester en wethouders, A. Hoeksema hoofd afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving

Naar boven