Logo Aalsmeer
Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Calslagen’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 Van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat van 13 september 2013 tot en met 24 oktober 2013 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Calslagen’ met de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied

Het gebied van het bestemmingsplan is gelegen aan de Herenweg te Kudelstaart ter hoogte van huisnummers 60-64. De kavels zijn gelegen rondom een voormalige kerkhofje Calslagen (rijksmonument) en grenzen aan de achterzijde aan de Westeinderplas.

Doelstelling

Het project Nieuw-Calslagen voorziet in de bouw van maximaal 18 vrijstaande woningen rondom het historische kerkhofje Calslagen. Ter plaatse is het bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers’ van toepassing. Het bouwen van de woningen en inrichten van openbaar gebied conform het stedenbouwkundig plan past niet binnen dit bestemmingplan. Om het project te realiseren is een bestemmingsplanherziening nodig. Deze bestemmingsplanherziening beoogt het juridisch planologisch toetsingskader te zijn voor de aanvragen om omgevingsvergunningen en het beoogd gebruik voor de komende tien jaar. Het bestemmingsplan moet voldoende flexibel zijn om de gewenste vrijheid voor de ontwikkelaar en gebruikers te bieden zonder afbreuk te doen aan de cultuurhistorische context van de stedenbouwkundige opzet en woningontwerpen. Daarnaast dienen de waarden van het plangebied, hoofdzakelijk waterstaatkundige en archeologische, voldoende gewaarborgd te blijven.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 13 september tot en met 24 oktober 2013 in te zien bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Drie Kolommenplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Het plan is tevens in te zien bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur). Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Nieuw Calslagen’ vanaf 6 september 2013 bekijken op: www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.BPNIEUWCALSLAGEN-ON01 . De pdf-versie van het plan kunt u vanaf 13 september 2013 inzien via de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl (te vinden via de knop “bestemmingsplannen” in het keuzemenu rechts op het beeldscherm onder “ga direct naar”).

Indienen zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgermeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan ‘Nieuw Calslagen’. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Samenhangende produkten

In samenhang met het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Calslagen’ wordt tevens het Beeldkwaliteitplan Nieuw Calslagen voorbereid. Dit document ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage voor inspraak. Zie voor verdere informatie over het inzien van dit document en de betreffende procedure de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl .

Naar boven