Logo Uden
Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Herontwikkeling omgeving Retraitehuis’ en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde, Uden

Wet ruimtelijke ordening

Ontwerpbestemmingsplan

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, dat met ingang van donderdag 12 september gedurende 6 weken, dus tot en met woensdag 23 oktober 2013, het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling omgeving Retraitehuis’ ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het gesloten terrein rondom het retraitehuis in Uden tot een open woongebied waar verschillende typen woningen gerealiseerd kunnen worden. De voorgenomen ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan Woongebieden. Er dient daarom voor het plangebied een nieuw bestemmingsplan opgesteld te worden, die de ontwikkeling planologisch en juridisch mogelijk maakt

Ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied is, aanvullend op de regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente Uden in het plangebied nastreeft. Het plan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de stedenbouwkundige en architectonische vormgeving van het nieuwe woongebied en vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van bouwplannen voor deze locatie. De bedoeling is dat de gemeenteraad het beeldkwaliteitplan vaststelt als onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Het bestemmingsplan maakt een ontheffing inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk vanwege wegverkeerslawaai, voor een aantal aan de zijde van de Volkelseweg geprojecteerde woningen. Hiervoor is een ontwerpbesluit opgesteld.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden liggen ter inzage tijdens openingstijden van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur, bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl en – voor wat betreft het ontwerpbestemmingsplan – op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzageperiode tegen het ontwerpbestemmingsplan een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Uden, Postbus 83, 5400 AB Uden. Voor het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en/of het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden kan door een ieder een zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 83, 5400 AB Uden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar (tel: 0413 281584.

De eventueel naar voren gebrachte zienswijzen zullen door de gemeenteraad respectievelijk burgemeester en wethouders worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Naar boven