Logo Amsterdam - Oost
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan en hogere waarden geluid Ouderkerkerdijk 174-175, Amsterdam-Oost

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder, het volgende bekend.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Ouderkerkerdijk 174-175 met bijhorende stukken en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid, als bedoeld in de Wet geluidhinder, liggen met ingang van 12 september 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijhorende stukken, met plan-ID NL.IMRO.0363.M1302BPSTD-OW01 is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl . Tevens is het ontwerpbestemmingsplan met bijhorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020. De balie Publieksvoorlichting is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur.

Omschrijving van het plan

Het plangebied ligt aan de Ouderkerkerdijk in het gebied Groene Staart. Het gaat om het perceel en de gebouwen van woon- en dagcentrum ‘De Dijk’, voorheen ‘Guldenhof’.

Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is om het gebruik t.b.v. woonzorg en dagbesteding mogelijk te maken in de bestaande bebouwing.

Het bestemmingsplan maakt in het bestaande logiesgebouw een nieuwe geluidsgevoelige bestemming mogelijk, nl. woonzorg. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere waarden voor het geluid te worden vastgesteld. De hogere waarden geluid zullen gelijktijdig met het bestemmingsplan worden vastgesteld. Daarom ligt met het ontwerpbestemmingsplan het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de stadsdeelraad. Binnen diezelfde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen bij het Dagelijks Bestuur. U kunt uw zienswijzen indienen tot en met 23 oktober 2013.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Stadsdeel Oost, t.a.v. de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Ontwerp, t.a.v. dhr. C. van der Velde, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met dhr. R. Leenstra (tel. 020-253 5629).

Informatieavond

Op 8 oktober 2013 wordt een informatieavond georganiseerd op het Stadsdeelkantoor (Oranje Vrijstaatplein 2). Tussen 17.30 en 19:30 uur kunnen belangstellenden binnenlopen voor informatie en om vragen te stellen over het ontwerpbestemmingsplan Ouderkerkerdijk 174-175 en het ontwerpbesluit hogere waarden.

Amsterdam, 11 september 2013

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost

Naar boven