Logo Amsterdam - Zuidoost
Vastgesteld bestemmingsplan Bijlmerweide en omgeving, Amsterdam-Zuidoost

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuidoost maakt bekend dat het bestemmingsplan Bijlmerweide en omgeving door de stadsdeelraad van stadsdeel Zuidoost op 18 juni 2013 (gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan) is vastgesteld. In overeenstemming met artikel 3.8 lid 4 Wro is het raadsbesluit vanwege de gewijzigde vaststelling toegestuurd aan Gedeputeerde Staten en de Minister van Infrastructuur en Milieu. Van beide instanties is binnen de gestelde termijn van 6 weken geen reactie ontvangen.

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 12 september 2013 gedurende zes weken (dus tot en met 23 oktober 2013), voor een ieder ter inzage bij:

  • het stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150, op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur;

  • de openbare bibliotheek, Frankemaheerd 2, geopend op maandag van 14.00 tot 17.30 uur, woensdag van 10.00 tot 17.30 uur, donderdag van 14.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Een digitale versie van het bestemmingsplan Bijlmerweide en omgeving is te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ (zoek daarbij op “ID”: NL.IMRO.0363.T1002BPSTD-VG01 ) en op de website van het stadsdeel. Hoewel de digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies en/of dat een versie niet goed leesbaar is. Voor de zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het plangebied bestaat uit drie delen. Het grootste deel betreft het natuurdeel van de Bijlmerweide, ten noorden van de Gaasperdammerweg. Een kleiner deel, ten zuiden van de Gaasperdammerweg gelegen, betreft het perceel aan de Provinciale weg 30. Het laatste deel betreft de bebouwing van Garstkamp. Het ontwerpbestemmingsplan is voornamelijk gericht op beheer van de bestaande situatie, maar maakt de realisatie van natuurvriendelijke oevers, enkele poelen en faunapassages mogelijk in het natuurdeel van de Bijlmerweide. Aanleiding hiervoor is de verbreding van de A9, waardoor watercompensatie moet worden gerealiseerd in de Bijlmerweide.

Degene die, op grond van artikel 3.8 Wro, omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de stadsdeelraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging tegen het vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, 's-Gravenhage. Een beroep moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het besluit van de stadsdeelraad treedt overeenkomstig artikel 3.8 lid 5 Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van genoemde afdeling, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Amsterdam Zuidoost, 11 september 2013

Het Dagelijks Bestuur, T. Herrema, Voorzitter

F. Dadi, Secretaris

Naar boven