Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie d.d. 29 augustus 2013, nr. 413924, DGPolitie/Programma Arbeidsvoorwaarden, tot wijziging van de Regeling aanwijzing administratief-technische functies en het vervallen van de Afup-garantieregeling in verband met de afspraken over Vroegpensioen, Prepensioen en Levensloop uit het Akkoord Arbeidsvoorwaarden sector Politie 2005–2007

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikelen 10, derde lid, 88a, vijfde lid, en 88b, tweede lid, van het Besluit algemene rechtspositie politie;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1, eerste lid, van de Regeling aanwijzing administratief-technische functies wordt de zinsnede ‘opbouw voor het specifiek deel van het -opbouwreglement’ vervangen door: de aanspraak op de toeslag bezwarende functie, bedoel in artikel 12c van het Besluit bezoldiging politie.

ARTIKEL II

De Afup-garantieregeling komt te vervallen.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2006.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

TOELICHTING

Naar aanleiding van de gewijzigde fiscale wetgeving omtrent VUT, prepensioen en levensloop (VPL) zijn in het Akkoord Arbeidsvoorwaarden sector Politie 2005–2007 (verder te noemen: akkoord) afspraken gemaakt over de vervanging van de Aanvullende flexibele uittredingsregeling politie (AFUP). Deze wijzigingen leiden tot een kleine aanpassing van de Regeling aanwijzing administratief-technische functies. De opbouw voor het specifieke deel van het -opbouwreglement is vervangen door een aanspraak op de toeslag bezwarende functie. De -garantieregeling komt in zijn geheel te vervallen. De aanspraak op -garanties van een ambtenaar wordt vervangen door de inhaaltoeslag bezwarende functie. De inhaaltoeslag bezwarende functie is één van de elementen van de afspraken in het akkoord over de vervanging van de AFUP.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

Naar boven