Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 27 januari 2013, nr. DGNR-PDJNG/13007544, houdende wijziging van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2013 in verband met de openstelling van de module 'Versterking natuur- en bosbeheer bij bos- en landgoedeigenaren'

De Staatssecretaris van Economische Zaken;

Gelet op de artikelen 2, 4 en 7 van de Kaderwet LNV-subsidies en op artikel 3:51 van de Regeling LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Het openstellingsbesluit LNV-subsidies 2013 wordt gewijzigd als volgt:

In hoofdstuk 3 wordt na titel 2 een titel ingevoegd, luidende:

TITEL 3. VERSTERKING NATUUR- EN BOSBEHEER BIJ BOS- EN LANDGOEDEIGENAREN

Artikel 34a

Aanvragen tot verlening van een subsidie als bedoeld in artikel 3:51, eerste lid, van de regeling kunnen worden ingediend voor activiteiten als bedoeld in artikel 3:51, tweede lid, onderdeel a, van de regeling in de periode van 1 april 2013 tot en met 15 mei 2013.

Artikel 34b

Het subsidieplafond bedraagt € 75.000.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 27 januari 2013

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma.

TOELICHTING

Onderhavige wijziging van het Openstellingbesluit LNV-subsidies 2013 (hierna: het openstellingsbesluit) strekt tot openstelling van de subsidiemodule ‘Versterking natuur- en bosbeheer bij bos- en landgoedeigenaren’. Subsidieaanvragen op grond van deze module – met het oog op financiering van projecten die een bijdrage leveren aan rendementsverbetering binnen de bos- en natuursector of aan de verbetering van de kwaliteit van het bos en de natuur – kunnen worden ingediend tussen 1 april en 15 mei 2013. Ten opzichte van 2012 is het subsidieplafond lager vastgesteld. Vanwege decentralisatie van dit onderdeel van het natuurbeleid is de betrokkenenheid van het Rijk niet langer opportuun en wordt de subsidie geleidelijk afgebouwd. In overleg met de Unie van Bosgroepen is het subsidieplafond dit jaar op € 75.000 vastgesteld. In 2016 wordt de regeling opgeheven.

De wijziging van het openstellingsbesluit heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten. De inwerkingtreding van de regeling is in overeenstemming met het beleid omtrent de vaste verandermomenten voor regelgeving.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma.

Naar boven