Logo Reusel-De Mierden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Reusel, herziening Beemden ongenummerd’, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Kom Reusel, herziening Beemden ongenummerd” met ingang van maandag 9 september 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het bouwen van één vrijstaande woning achter de bestaande woning Lensheuvel 91. De ontsluiting van de woning vindt plaats via de Beemden.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.

Voorontwerp

Er heeft eerder geen voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Wel is het voorontwerpbestemmingsplan naar verschillende overleginstanties gestuurd voor overleg. Alle overleginstantie hebben met het voorontwerpbestemmingsplan ingestemd.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal bij nieuwe ontwikkelingen op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van anterieure grondexploitatieovereenkomsten, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van maandag 9 september 2013 tot en met maandag 21 oktober 2013 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op www.reuseldemierden.nl (bestemmingsplannen). Ook is het ontwerpbestemmingsplan met alle bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl . Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPRbeemd1012-ON01 .

Zienswijzen

Tijdens de periode van zes weken dat het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan ter inzage liggen kan een ieder bij de gemeenteraad op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

  • Schriftelijk (geen e-mail): de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

  • Mondeling: na afspraak met mevrouw M. Verkooijen van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar op (0497) 650 650 of via het e-mailadres mverkooijen@reuseldemierden.nl. De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Na de ter inzage legging besluit de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Alle zienswijzen worden daarna toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Informatie

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Verkooijen van de afdeling Ruimte. U kunt haar van maandag tot en met donderdag en in de even weken ook op vrijdagochtend bereiken via het telefoonnummer (0497) 650 608 of via het e-mailadres mverkooijen@reuseldemierden.nl.

Reusel, 6 september 2013.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven