Logo Soest
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Soesterberg, Soest

Burgemeester en wethouders van Soest maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 31 januari 2013 gedurende zes weken voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan “Soesterberg” ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan Soesterberg heeft betrekking op het centrum van Soesterberg, het nieuwe bedrijventerrein Richelleweg, de nieuwbouwwijk Apollo Noord en de bestaande woongebieden.

Het ontwerpbestemmingsplan “Soesterberg” heeft als belangrijkste doelstelling het plangebied te voorzien van een actuele bestemmingsplanregeling, die afgestemd is op het huidige beleid en op basis waarvan vergunningen kunnen worden verleend.

Verder zijn in het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingsbevoegdheden opgenomen (bijvoorbeeld de nieuwe oostelijke verbindingsweg naar bedrijventerrein Soesterberg Noord en een nieuwe supermarkt op de Rademakerstraat). Aangezien nog niet alles tot in detail bekend is, kunnen binnen de wijzigingsbevoegdheden bij de vaststelling door de gemeenteraad nog wijzigingen aangebracht worden.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Soesterberg en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 31 januari 2013 tot en met 13 maart 2013 ter inzage:

  • bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest, alsook

  • bij Idea, kunstencentrum, bibliotheek en theater, Willaertsstraat 49 te Soest en

  • bij Bibliotheek Soesterberg, Rademakerstraat 97 te Soesterberg.

Het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis is iedere werkdag geopend tussen 08.30 en 13.00 uur en op donderdag tussen 08.30 en 20.00 uur.

Tegen betaling van leges kan een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Soest: www.soest.nl/bestemmingsplannen

Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.0342.BPSTB0006-0201

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgelding en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

Indienen zienswijzen

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (vanaf donderdag 31 januari 2012 tot en met woensdag 13 maart 2013) kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Soesterberg” schriftelijk of mondeling naar voren brengen:

  • schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan: De gemeenteraad van Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Soesterberg”.

  • voor het naar voren van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 035-6093632.

U kunt geen zienswijzen naar voren brengen via e-mail.

Burgemeester en wethouders van Soest,

30 januari 2013

Naar boven