Besluit: Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1 september 2013, 139855-104686-CZ, houdende wijziging van de Kaderregeling VWS-subsidies in verband met subsidiëring van anonieme e-mental health

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

ARTIKEL I

Aan artikel 2, derde lid, van de Kaderregeling VWS-subsidies wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel e door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • f. subsidies uit hoofde van het Beleidskader anonieme e-mental health 2014.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

De Kaderregeling VWS-subsidies kent enkele uitzonderingen op de hoofdregel dat geen subsidies van minder dan € 125.000,– worden verstrekt. Daaraan wordt een uitzondering toegevoegd voor de subsidiëring van anonieme e-mental health. Totdat de regelgeving voor de structurele financiering (zie Kamerstukken II, 2012/13, 33 675, nr. 1) in werking treedt, zal anonieme e-mental health ook vanaf 2014 gesubsidieerd worden door middel van het tijdelijke Beleidskader anonieme e-mental health 2014. Dit met het oog op continuering van deze vorm van zorgverlening. Een uitzondering op de ondergrens van € 125.000,– is nodig omdat de ondergrens van € 125.000,– voor het verlenen van subsidies een te hoge drempel is gebleken. De uitzondering zal tijdelijk zijn in afwachting van de inwerkingtreding van de regelgeving voor de structurele financiering van anonieme e-mental health. Het Beleidskader anonieme e-mental health 2014 wordt ongeveer tegelijkertijd met deze regeling gepubliceerd in de Staatscourant.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven