Logo Cuijk
Gerechtelijke uitspraak bestemmingsplan ‘Cuijk Centrum’, bestemmingsplan ‘Cuijk Centrum, reparatie Klein Maasveld’, Cuijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 10 juli 2013 uitspraak heeft gedaan in de beroepszaak tegen het bestemmingsplan “Cuijk Centrum”.

In de uitspraak (201210440/1/R3) is het beroep gericht op de vorm van het bouwvlak van het flatgebouw Klein Maasveld aan het Maasveld gegrond verklaard. Het bouwvlak is vernietigd en maakt dus geen deel meer uit van het bestemmingsplan “Cuijk Centrum”. Ter plaatse blijft het voorgaande bestemmingsplan “Sint Maarten” van toepassing. De uitspraak is inmiddels beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Om deze ongewenste situatie te repareren is een nieuw bestemmingsplan opgesteld genaamd “Cuijk Centrum, reparatie Klein Maasveld”. In dit bestemmingsplan wordt niets anders geregeld dan een nieuw bouwvlak voor Klein Maasveld, in lijn met de overwegingen uit de uitspraak. Vanwege de directe relatie met de uitspraak, de kleine ingreep (één bouwvlakgrens 1,5 meter verplaatsen) en het uitblijven van onevenredige schade van belangen, wordt het bestemmingsplan zonder ontwerpprocedure vastgesteld. De vaststelling is gepland in de raadsvergadering op 9 september 2013. Daarna volgt de gebruikelijke bekendmaking en beroepsprocedure.

Voor het overige is het bestemmingsplan “Cuijk Centrum” onherroepelijk in werking getreden. De onherroepelijke versie van het bestemmingsplan is inmiddels beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website onder ‘Ruimtelijke Plannen’ en dan ‘Kern Cuijk’.

Cuijk, 3 september 2013

Burgemeester en wethouders van Cuijk, W.A.G. Hillenaar, burgemeester.

R.P. Hoffman, secretaris.

Naar boven