Logo Dronten
Vooraankondiging artikel 1.3.1 Bro/ inspraak voorontwerpbestemmingsplan Biddinghuizen – Plein 1 (4051), Dronten

Het college van de gemeente Dronten maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor een woning met zorgopvang. Het plangebied bestaat uit het adres Plein 1 te Biddinghuizen. Het bestemmingsplan vervangt het nu geldende bestemmingsplan en maakt een woning met zorgopvang en een uitbereiding van het gebouw mogelijk.

Vooraankondiging

Dit is een vooraankondiging. Hiertegen kunt u geen zienswijzen indienen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro). Ook is het nog niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over ons voornemen.

Voorontwerp

Vanaf donderdag 5 september 2013 tot en met 16 oktober 2013 ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan Biddinghuizen – Plein 1 (4051) (6 weken) ter inzage. U kunt de betreffende stukken tijdens openingstijden inzien bij:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare bibliotheek te Biddinghuizen.

Het gehele plan is ook beschikbaar op www.dronten.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Tijdens de inzageperiode kan iedereen schriftelijk of mondeling een reactie inbrengen. Deze kunt u richten aan het college van Dronten, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. U kunt geen inspraakreactie per email indienen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met dhr. Meints via het telefoonnummer (0321) 388 941.

Coördinatieregeling

Voor dit project is de coördinatieregeling van toepassing. Als gevolg hiervan worden de voorbereiding en bekendmaking van de te nemen besluiten gecoördineerd met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels als bedoeld in artikel 3.31 en 3.32 van de Wro. Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid.

Bij dit project worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd.

Ter informatie is daarom bij het voorontwerp bestemmingsplan de aanvraag omgevingsvergunning toegevoegd. Op deze aanvraag kan in dit stadium nog geen zienswijze worden ingediend dit zal mogelijk zijn als het bestemmingsplan en omgevingsvergunning in ontwerp ter inzage worden gelegd voor zienswijzen.

Dronten, 4 september 2013

Het college van Dronten, secretaris, R. Kool

burgemeester, A.B.L. de Jonge.

Naar boven