Logo Emmen
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Emmen, Hondsrugweg Zuid-Esch, Emmen

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Emmen, Hondsrugweg Zuid-Esch”, “IMRO.0114.2011053-0501 vanaf 6 februari 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 uur en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het ontwerpbestemmingsplan en onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel:140591.

Binnen de termijn van 6 weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) bij de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen.

Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend op woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Het plan voorziet in de realisatie van een nieuw bouwblok aan de Hondsrugweg waar momenteel acht aanleunwoningen in twee bouwlagen van woningbouwcorporatie Domesta zijn gesitueerd.

Vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Emmen zijn van plan om een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai als bedoeld in artikel 59 e.v. van de Wet geluidhinder en een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan.

Het plan is gelegen binnen de bestaande geluidzone van het industrieterrein Bargermeer te Emmen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai nodig tussen 51 en 54 dB(A).

Het plan is tevens gelegen binnen de bestaande geluidzone van de Hondsrugweg te Emmen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai nodig tussen 56 en 62 dB.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ligt vanaf 6 februari 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 uur en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen.

Binnen de termijn van 6 weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) bij het college van B&W kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen tel. 14 0591.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De crisis- en herstelwet is tevens van toepassing op het vaststellen van de hogere grenswaarde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Emmen, 28 januari 2013

burgemeester en wethouders van Emmen, de secretaris A.J. Mewe

de burgemeester C. Bijl

Naar boven