Logo Bernisse
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Zuidland’, Bernisse

Burgemeester en wethouders van Bernisse maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 21 mei 2013 het bestemmingsplan NL.IMRO.0568.BNSZLDDRP012011-0902 met betrekking tot de actualisering van de bestemmingsplannen ‘De Eilanden van Zuidland: De Groene kamers’, ’Dorpsgebied Zuidland’ en ‘De Tramhalte’, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Zuidland’ heeft betrekking op de kern van Zuidland. Het plangebied wordt begrensd door de Bernisse, de Beeldsweg, de Kerkweg (inclusief de begraafplaats) en de Drogendijk.

Het bestemmingsplan ‘Zuidland’ is een conserverend bestemmingsplan waarin dus geen ontwikkelingen worden meegenomen. Voor het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld omdat het bestemmingsplan geen planologische ontwikkelingen mogelijk maakt.

Bij de vaststelling zijn ondergeschikte wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft wijzigingen naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Zienswijzen

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn in het bestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht:

  • De rioolpersleiding op de plankaart is ingetekend conform de door het waterschap geleverde leidinggegevens.

  • Het perceel Raadhuisstraat 44 zal conform het nog vigerende plan gedeeltelijk de bestemming ‘wonen’ krijgen.

  • Binnen de regels van de bestemming ‘gemengd’ is het sportcentrum specifiek genoemd en is als zodanig op de verbeelding aangeduid.

  • Er is een ‘wro-zone – wijzigingsgebied 3’ gelegd op het perceel Hoofd 19. In artikel 28 wordt hiervoor de mogelijkheid geboden voor een wijziging naar de bestemming ‘detailhandel’ en/of ‘wonen’ met een maximum van 1 woning of de wijziging van de bestemming naar alleen ‘wonen’ met een maximum van 2 grondgebonden woningen of 4 appartementen met daarbij horende voorwaarden.

Ambtshalve wijzigingen

  • De Nota Belvedère is komen te vervallen. Visie erfgoed en Ruimte is hiervoor in de plaats gekomen. Dit is gewijzigd in paragraaf 4.7.1.

  • In artikel 1 van de regels is het artikel 1.31 toegevoegd; het begrip ‘Brede school’.

  • Op de verbeelding en in artikel 4.1 is de aanduiding ‘gemeentewerken’ (gwk) verwijderd.

  • Artikel 12.1 lid b is de zinssnede ‘uitsluitend een ijsbaan’ gewijzigd in ‘tevens een ijsbaan’.

  • Op de verbeelding is voor het perceel Kerkstraat 21 de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – hobbyboer’ opgenomen. Deze aanduiding is tevens opgenomen in artikel 6.1 van de regels.

  • Op de verbeelding is het bouwvlak toegevoegd van het perceel Verlorenkost 3.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.gemeentebernisse.nl . Tevens liggen de stukken vanaf 5 september 2013 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte (telefoonnummer 0181-667200).

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Bernisse;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijzen op het ontwerpplan naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan:

De Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven