Logo Schermer
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Oostmijzerdijk 13’, Schermer

Op 16 juli 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Oostmijzerdijk 13’ met planid NL.IMRO.0458.BPOostmijzerdijk13-VS01 gewijzigd vastgesteld. De raad heeft voor dit bestemmingsplan geen grondexploitatieplan vastgesteld.

Het plangebied betreft het perceel Oostmijzerdijk 13 te Schermerhorn. Het bestemmingsplan voorziet in de transformatie van een agrarische bestemming naar een woonbestemming waarbinnen twee woonhuizen zijn toegestaan.

Wijzigingen: Naar aanleiding van de zienswijze is de verkeersbestemming op één punt breder gemaakt, zodat de verkeersbestemming overal minimaal een breedte heeft van 5 meter. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zijn de volgende ambtshalve wijzigingen doorgevoerd:

  • 1. De verkeerbestemming loopt niet over in de kavelontsluiting aan de voor en achterzijde van het plan. De verbeelding is hierop aangepast.

  • 2. Omdat alleen toestemming verleend kan worden voor een tweede woning, indien het oorspronkelijke gemaal en de daarbij behorende bouwwerken, in stand worden gehouden en/of worden gerestaureerd, dan wel worden herbouwd en de aangegeven schoorsteen wordt herbouwd en in stand gehouden, is dit expliciet opgenomen en gevisualiseerd met een bijlage in de regels.

Voor een compleet overzicht van wijzigingen, de inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken, verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage beschikbaar zijn gesteld.

Inzage en beroep: Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen liggen met ingang van vandaag, 3 september 2013, voor een ieder ter inzage op de navolgende locaties:

De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken.

Vanaf de dag ná de terinzagelegging (vanaf woensdag 4 september 2013), kan gedurende zes weken beroep ingediend worden door belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de afdeling respectievelijk de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met R. Houtkamp, telefoonnummer 072-5037326.

3 september 2013.

Burgemeester en wethouders van Schermer,

Naar boven