Logo Lansingerland
Vastgesteld bestemmingsplan Hoefweg-Zuid (Bleizo) met PlanMER, Bleiswijk, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 5 september 2013 tot en met 17 oktober 2013 het vastgestelde bestemmingsplan Hoefweg-Zuid (Bleizo)met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0132-VAST voor een ieder ter inzage ligt.

U kunt het plan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl . De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl en bij het gemeentehuis Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 en het servicepunt in Bleiswijk, Dorpsstraat 7.

De gemeenteraad heeft het plan gewijzigd vastgesteld op 18 juli 2013. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Er is door GS en de Rijksdiensten geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een reactieve aanwijzing te geven.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied betreft in hoofdzaak het in ontwikkeling zijnde bedrijvenpark Bleizo. De globale begrenzing van het plangebied is als volgt:

  • Noordzijde: Rijksweg A12 (de A12 valt binnen het plangebied);

  • oostzijde: de N209(de N209 valt binnen het plangebied);

  • zuidzijde: Laan van Mathenesse (de Laan van Mathenesse valt binnen het plangebied);

  • westzijde: de gemeente grens met Zoetermeer.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van het geldende bestemmingsplan in combinatie met de eisen die in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de 'houdbaarheid' en digitalisering van bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan legt grotendeels de bestaande planologische situatie en rechten vast. Tevens wordt de ‘1e herziening Hoefweg-Zuid’, vastgesteld op 21 februari 2013, maar nog niet in werking, meegenomen in dit bestemmingsplan. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschreven in de Nota zienswijzen en staat van wijzigingen.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500EA in Den Haag.

Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus vanaf vrijdag 18 oktober 2013. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven