Logo Venlo
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied -Reparatie 2012’, Venlo

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, dat de gemeenteraad op 26 juni 2013 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Buitengebied -Reparatie 2012”

Het noordelijk deel van het plangebied wordt gevormd door de gronden van de voormalige gemeente Bergen, die met de herindeling per 1 januari 2010 tot grondgebied van de gemeente Venlo zijn geworden. Het plangebied worden globaal begrensd door de gemeente grens met Bergen in het noorden, de Dorperheideweg in het oosten, de Rootsenweg en de Rode Dijk in het zuiden en de Maas in het westen.

Verder bestaat het plangebied uit een aantal solitaire percelen:

  • Zuiveringstechnische werken langs de Kruisweg en Boerenweg te Arcen;

  • Een drietal (agrarische) bedrijven, gelegen aan de Rijksweg 1 en Stegerdijk te Velden en Hanikerweg 57 en 64 te Lomm;

  • Een perceel aan de Vilgert te Velden;

  • Het perceel Lingsforterweg 143 te Arcen;

  • Het perceel Hoverheideweg 2 te Belfeld; en

  • Het perceel Middenweg 205 te Venlo.

Tevens is het plangebied vergroot met de locatie de Lingsforterweg 141.

Het bestemmingsplan behelst een gedeeltelijke actualisatie van het voormalige grondgebied van de gemeente Bergen, de reparatie van de onthouding van goedkeuring door de provincie Limburg aan het bestemmingsplan Buitengebied “Arcen en Velden” en de reparatie van de vernietiging van twee percelen in de bestemmingsplannen Buitengebied “Arcen en Velden” en “Venlo” door de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tevens wordt een omissie in het bestemmingsplan Buitengebied Venlo gerepareerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op meerdere punt gewijzigd. Deze wijzigingen zijn deels ingegeven door ingediende zienswijzen en deels ambtshalve van aard. De zienswijzen zijn opgenomen in de Nota van Zienswijzen en de wijzigingen zijn samengevat in de Nota van wijzigingen. Deze nota’s maken als bijlagen deel uit van de toelichting. De ingediende zienswijzen zijn deels gegrond en deels ongegrond verklaard.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 5 september 2013 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessensingel 30 te Venlo.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook terug te vinden op de gemeentelijke website www.venlo.nl , in de rubriek Wonen en Milieu, onder bestemmingsplannen. Het digitale bestemmingsplan kan worden geraadpleegd via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0983.BP201201BUITGEBREP-VA01

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan binnen de termijn van tervisielegging van 6 weken beroep, vanaf de dag na terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan, worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt.

Voorts kan beroep worden ingesteld, voor zover het beroep betrekking heeft op de wijziging die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 18 oktober 2013. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Venlo, 4 september 2013

Naar boven