Logo Bernisse
Bekendmaking voorontwerpbestemmingsplan ‘Molenweg te Oudenhoorn’ en ontwerpnotitie ‘Stedenbouwkundige randvoorwaarden locatie Molenweg Oudenhoorn’, Bernisse

Het college van B&W van Bernisse heeft een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding voor de locatie Molenweg-Heullaan in Oudenhoorn. Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Molenweg te Oudenhoorn’ (planID: NL.IMRO.0568.BNSODHMLW012012-0010 ) met de stukken die daarop betrekking hebben, is vanaf 5 september 2013 zes weken lang te downloaden via de gemeentelijke website www.gemeentebernisse.nl en het plan ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 in Abbenbroek.

Voorontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de nieuwbouwlocatie gelegen ten noordwesten van de kern Oudenhoorn. Het plangebied wordt ligt ingesloten tussen de Molendijk, de Molenweg, de Heullaan en een hoofdwatergang. Het plangebied is momenteel nog agrarisch in gebruik. Binnen het plangebied staat momenteel nog één gebouw, te weten een voormalige boerderij aan de Molendijk. Bij de ontwikkeling van het plangebied zal de bestaande bebouwing en de aanwezige erfbeplanting (gefaseerd) waar nodig gesloopt/gerooid worden. Het bestemmingsplan biedt een flexibele juridisch-planologische regeling voor de bouw van 160 tot maximaal 220 woningen.

Ontwerpnotitie stedenbouwkundige randvoorwaarden

Voor het voornemen om op de locatie Molenweg te Oudenhoorn gefaseerd een woonwijk te ontwikkelen, is een notitie opgesteld waarin wordt ingegaan op de stedenbouwkundige uitgangspunten en randvoorwaarden voor de ontwikkeling. Na vaststelling zal de notitie dienen als:

  • een beoordelingskader voor de welstandscommissie met daarin de welstandscriteria waaraan toekomstige bouwplannen worden getoetst;

  • inspiratiebron voor de kwaliteit van de bebouwing en de inrichting van erven voor aanstaande bouwers en ontwerpers.

Procedure

In het kader van het inspraaktraject ligt het genoemde voorontwerpbestemmingsplan vanaf 5 september gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis in Abbenbroek. Tegelijkertijd ligt de ontwerpnotitie stedenbouwkundige randvoorwaarden ter inzage. Alle stukken zijn tevens digitaal in te zien via de website www.gemeentebernisse.nl . Gedurende deze periode kunt u bij voorkeur schriftelijk een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpnotitie indienen door een brief te sturen aan:

Het college van B&W van Bernisse

Gemeenlandsedijk Noord 26

3216 AG Abbenbroek

Hierbij dient u duidelijk te vermelden of het een inspraakreactie is op het voorontwerpbestemmingsplan of een inspraakreactie op de ontwerpnotitie. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met dhr. Nieuwenhuis of mw. M. van Doorn via het telefoonnummer 0181 – 667 200.

Inloopbijeenkomst

Op woensdag 11 september organiseert de gemeente tussen 19.00 en 21.00 uur voor belangstellenden een inloopbijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis in Abbenbroek. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u het voorontwerpbestemmingsplan en de ontwerpnotitie stedenbouwkundige randvoorwaarden inzien en eventueel vragen stellen. U bent voor deze bijeenkomst van harte uitgenodigd!

Naar boven