Logo Winsum
Ontwerpstructuurvisie, ontwerpwoonvisie en ontwerp gemeentelijk verkeer- en vervoerplan van de gemeente Winsum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum maken bekend dat zij voor het gehele grondgebied van de gemeente Winsum een structuurvisie, een woonvisie en een verkeer- en vervoerplan hebben opgesteld. De drie ontwerpvisies worden tegelijkertijd ter inzage gelegd.

Structuurvisie Winsum

De structuurvisie zet de actuele, globale ruimtelijke en programmatische kaders uiteen voor sectoraal beleid zoals economie, verkeer en wonen. Ook is de visie voor het dorp Winsum uit 2004 herzien. De structuurvisie richt zich op het in stand houden van belangrijke kernkwaliteiten en het inzetten van deze kwaliteiten om kansen te kunnen benutten. De visie focust op drie opgaven: Goede bereikbaarheid, Sterke kernen met een eigen karakter en een Vitaal en waardevol buitengebied.

Woonvisie

In de nieuwe woonvisie wordt het gemeentelijke woonbeleid voor de komende vijf jaren uitgewerkt, met een doorkijk naar de verdere toekomst. Het gaat in de woonvisie om meer dan alleen de juiste woningen voor mensen: het gaat ook om thema’s als leefbaarheid, welzijn en zorg, voorzieningen en duurzaamheid. Concrete punten zijn woningvraag, betaalbaarheid van het wonen, doelgroepen zoals starters en ouderen, beschikbare bouwlocaties en leefbaarheid en voorzieningen in de dorpen.

Gemeentelijk verkeer- en vervoerplan (GVVP)

In het verkeer- en vervoerplan worden de maatregelen uitgewerkt die de gemeente Winsum bereikbaar en leefbaar te houden. Het GVVP omvat de gehele gemeente Winsum en geeft de belangrijkste knelpunten, uitgangspunten en aandachtspunten weer op verkeersgebied voor de periode 2014-2024. Het centrale doel is: een veilig, toekomstbestendig en goed functionerend verkeerssysteem, met aandacht voor alle modaliteiten.

Inzage en reactiemogelijkheden

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld gedurende zes weken kennis te nemen van het ontwerp van de structuurvisie, de woonvisie en het GVVP. De visies liggen vanaf 4 september tot en met 15 oktober 2013 tijdens de openingsuren van de gemeente ter inzage bij het klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Hoofdstraat W70, te Winsum. Ook zijn de visies (pdf-format) in te zien via de gemeentelijke website: www.winsum.nl.

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw zienswijze op de ontwerpstructuurvisie, de woonvisie en het GVVP indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10, 9950 AA, Winsum. U kunt ook mondeling een zienswijze kenbaar maken. Hiervoor kunt een afspraak maken via het klantcontactcentrum van het gemeentehuis, telefoonnummer 0595-447714. Ook voor overige vragen over een van de visies kunt u via dit telefoonnummer contact opnemen.

Naar boven