Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied ‘partiële herziening Groeneweg 3 en 5 te Kollumerpomp’, Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan vanaf donderdag 5 september 2013 ter inzage ligt.

Herinrichting gronden Groeneweg 3 en 5

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het herinrichten van de percelen Groeneweg 3 en 5. De bestaande bebouwing, alle agrarische bedrijfsgebouwen op het perceel Groeneweg 3, zullen worden gesloopt. De vrijkomende ruimte wordt opnieuw ingericht met de bouw van vier recreatieappartementen en een multifunctionele ruimte in het pand voor het verblijf van grotere groepen. Daarnaast wordt een bedrijfswoning inclusief receptie en kantoorruimte gebouwd. Het perceel Groeneweg 5 blijft in gebruik als minicamping Het voornemen is om twee vaste kampeermiddelen in de vorm van een Trek ‘in te plaatsen op het perceel. Daarnaast wordt de bestaande bedrijfswoning en het Hûske, momenteel in gebruik als bed & breakfast, in de toekomst verhuurd als recreatiewoningen. Voor de herinrichting van beide percelen in het landelijke gebied is een inrichtingsschets opgesteld.

Op basis van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied partiële herziening” is het niet mogelijk om het voornemen te realiseren. Daarnaast is in het geldende bestemming het gebruik van een minicamping niet geregeld, dit is opgenomen in het facetbestemmingsplan kleinschalige kampeerterreinen.

Met het voorliggende bestemmingsplan wordt het recreatieve gebruik op de percelen Groeneweg 3 en 5 te Kollumerpomp planologisch geregeld.

Inzage ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 5 september 2013 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.kollumerland.nl , bij informatie over ‘wonen en leven’ / ‘wonen en omgeving’ / ‘ruimtelijke plannen’. Ook is het plan met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen op het webadres:

http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0079PhBgGroeneweg3Kp12-Ow01

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Wilt u buiten openingstijden het plan inzien of mondeling een zienswijze indienen dan kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, cluster Ruimtelijke Ordening.

Naar boven