Logo Culemborg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied’, Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 juni 2013 het bestemmingsplan “Buitengebied” gewijzigd heeft vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0216.BPBuitengebied-VG01.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het gehele buitengebied van de gemeente Culemborg. In het nieuwe plan zijn alle bestaande functies, bebouwing en rechten zoveel mogelijk als zodanig bestemd. Uitgangspunt daarbij is de bestaande rechten uit de geldende bestemmingsplannen te respecteren en de feitelijke situatie (waar mogelijk) vast te leggen.

Zienswijzen die zijn ingediend op het ontwerpbestemmingsplan zijn door de raad beantwoord. Indien daartoe aanleiding bestond heeft dit geleid tot aanpassingen in het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast zijn er ambthalve een aantal wijzigingen aangebracht in het plan. Er zijn wijzigingen door gevoerd op de verbeelding, in de planregels en in de toelichting.

Voor de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan en alle overige bijbehorende liggen met ingang van 6 september 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de Stadswinkel, Ridderstraat 250 en zijn tevens elektronisch te raadplegen via de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder het kopje ‘wonen en leven’/’bestemmingsplannen’ of via de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0216.BPBuitengebied-VG01

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzingen die de gemeenteraad van Culemborg bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting in werking op 18 oktober 2013 op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet op de ruimtelijke ordening, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven