Logo Castricum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Geesterhage’, Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Geesterhage’. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad, wordt een ieder in de gelegenheid kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Begrenzing: Het plangebied wordt begrensd door de Molenweide aan de west- noordzijde, de Henri Dunantsingel, de A. Schweitzerlaan aan de oostzijde, de D. Hammerskjöldlaan en de Geesterduinweg aan de zuidwestzijde.

Doel: Het plan beoogt de realisatie van het kultuurhuis Nieuw Geesterhage en woningbouw. Meer concreet voorziet het plan in de sloop van de Antonius/Molenweideschool, nieuwbouw van woningen, nieuwbouw van maatschappelijke voorzieningen en integratie van maatschappelijke voorzieningen in de ver(nieuw)bouw van het gebouw Geesterhage.

De toekomstige ontwikkeling van het winkelcentrum Geesterduin wordt in dit bestemmingsplan niet meegenomen.

Inzage: het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage vanaf donderdag 5 september 2013 t/m 16 oktober 2013 in het gemeentehuis van Castricum. Tevens is het plan te raadplegen op en www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer NL.IMRO.0383.BPC13NGeesterhage-ON01

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Geesterhage’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. H. Goverde-Bruins of dhr. J. van Boven, tel. 14 0251.

Castricum, 4 september 2013

Naar boven