Logo Waddinxveen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidplas-Noord’ en Ontwerp-planMER bestemmingsplan Zuidplas-Noord, Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken bekend te hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidplas-Noord’ en het bijbehorende ‘PlanMER bestemmingsplan Zuidplas-Noord’.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Zuidplas-Noord’ is conserverend van aard en heeft als doel het plangebied van een actueel planologische regeling te voorzien. Geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn overgenomen. Met het bestemmingsplan worden in planologische zin geen nieuwe ontwikkelingen of nieuwe functies mogelijk gemaakt. Voor eventuele nieuwe ontwikkelingen of nieuwe functies zullen in de toekomst aparte procedures gevolgd worden.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de westelijke gemeentegrens en Bredeweg, Kleikade/Onderweg, de westelijke bebouwingsgrens van Waddinxveen, de zuidelijke rondweg en de rijksweg A12.

Het ontwerpbestemmingsplan volgt op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Zuidplas-Noord’ dat in maart vier weken ter inzage heeft gelegen. Naar aanleiding van de reacties die op het voorontwerp zijn binnengekomen, zijn er enkele wijzigingen in de planregels en de verbeelding aangebracht. Tevens zijn er enkele ambtshalve aanpassingen doorgevoerd. In de (als bijlage) bij het bestemmingsplan gevoegde ‘Nota reacties en vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan ‘Zuidplas-Noord’ zijn deze wijzigingen opgenomen.

PlanMER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een planMER (milieueffectrapport) opgesteld. Een plan-MER is noodzakelijk omdat het bestemmingsplan een kader biedt voor mogelijke MERplichtige activiteiten. Een planMER is ook verplicht omdat een passende beoordeling nodig is op grond van de Natuurbeschermingswet. Het bestemmingsplan kan namelijk mogelijk significante gevolgen hebben op Natura 2000-gebieden. Het doel van het planMER is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing van het ontwerpbestemmingsplan Zuidplas-Noord.

Zienswijzen

Met ingang van 31 januari 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidplas-Noord’ tezamen met het ‘PlanMER bestemmingsplan Zuidplas-Noord’ gedurende 6 weken (tot en met 14 maart 2013) ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen (geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur). Tevens is het plan als pdf raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en digitaal via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0627.bpzuidplasnoord-0301).

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het planMER naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer U. Yntema van de Afdeling Strategie en Beleidsontwikkeling via telefoonnummer 0182-624500.

Waddinxveen, 30 januari 2013

College van burgemeester en wethouders,

Naar boven