Logo Kapelle
Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan Ooststraat 47 en gecoördineerd besluit omgevingsvergunning, Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat zij bij besluit van 20 augustus 2013 hebben vastgesteld:

  • 1. het wijzigingsplan Ooststraat 47 (Kapelle-Biezelinge 4e wijziging);

  • 2. de omgevingsvergunning voor de activiteiten (ver)bouwen van een bouwwerk en het veranderen van een beschermd monument, voor het verbouwen en herbestemmen van het pand Ooststraat 47 te Kapelle.

Van 27 juni 2013 tot en met 7 augustus 2013 hebben een ontwerp van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning ter inzage gelegen waarbij een ieder in de gelegenheid is geweest een zienswijze kenbaar te maken. Er zijn geen zienswijzen bij het college kenbaar gemaakt. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Plangebied

Het plangebied is het kadastrale perceel gemeente Kapelle, sectie U, nummer 851. Dit is het perceel dat ligt tussen de Ooststraat, Stoofboogerd en de Meekrapstraat te Kapelle. Op dit perceel staat het pand Ooststraat 47, een rijksmonument met nummer 23485.

Hoofdlijnen van het plan

In het bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge is voor dit perceel een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Op grond hiervan kunnen burgemeester en wethouders de huidige bestemming ‘agrarisch’ wijzigen in de bestemming ‘wonen’, ten behoeve van het realiseren van één woning in het bestaande monumentale pand.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige bekendmaking van het vastgestelde wijzigingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan en de omgevingsvergunning met bijlagen inzien bij het Servicecentrum Kapelle op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl > Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het wijzigingsplan, met code NL.IMRO.0678.kapbiezWZ004-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 4 september 2013

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven