Logo Oss
Ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart Oijen – 2013’, Oss

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart Oijen – 2013’. Hieronder leggen wij uit wat het ontwerpbestemmingsplan inhoudt. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplannen in het bestemmingsplan passen.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart Oijen – 2013’’ over?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart Oijen – 2013’ voorziet in de bouw van een multifunctionele accommodatie waarin maatschappelijke voorzieningen zoals bijvoorbeeld de school een plek krijgen. Op de locaties die vrijkomen als de voorzieningen naar de multifunctionele accommodatie zijn verhuisd, is woningbouw voorzien.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 5 september 2013 tot en met woensdag 16 oktober 2013 de volgende stukken bekijken:

  • het ontwerpbestemmingsplan

  • andere stukken over het ontwerpbestemmingsplan, zoals de toelichting

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • op de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl

  • (in papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828 .

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPdorpshartoijen-ON01 .

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt reageren van donderdag 5 september 2013 tot en met woensdag 16 oktober 2013. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maakt u hiervoor dan op tijd een afspraak met mevrouw K. van Rossem, telefoonnnummer 14 0412.

Wilt u schriftelijk reageren op het ontwerpbestemmingsplan? Stuurt u dan een brief aan:

De gemeenteraad van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied

Postbus 5

5340 AB OSS

Geeft u in uw brief aan dat deze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart Oijen – 2013’ gaat. Verder geeft u aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt uw zienswijze toelichten aan een hoorcommissie, maar u bent dit niet verplicht. De hoorcommissie bestaat uit drie leden van de gemeenteraad. U mag uw zienswijze verduidelijken, maar u mag geen nieuwe punten inbrengen.

Wilt u uw zienswijze toelichten? Vermeldt u dit dan duidelijk in uw zienswijze. Doet u dit niet, dan stuurt de hoorcommissie u geen uitnodiging.

Wat gebeurt er na het ontwerpbestemmingsplan?

Het gaat hier om een ontwerpbestemmingsplan. De gemeenteraad stelt in het najaar het definitieve bestemmingsplan vast. De gemeenteraad neemt dan ook een besluit over de zienswijzen.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met mevrouw K. van Rossem van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, telefoonnummer 14 0412.

Naar boven