Logo Kaag en Braassem
Ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidshinder Noordeinde 84 in Roelofarendsveen, Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem een besluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai, op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh).

Op basis van de Wgh dient bij het vaststellen van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

De gemeente Kaag en Braassem heeft het voornemen op de locatie Noordeinde 84 in Roelofarendsveen de bouw van drie woning mogelijk te maken. Hierbij moet conform de Wet Geluidshinder (Wgh) aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woningen.

Voor deze locatie is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB van de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van maximaal 58 dB, conform het vigerend beleid.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van donderdag 31 januari tot en met woensdag 13 maart 2013 in het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt de stukken inzien tijdens werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, en op woensdag van 8.30 tot 15.30 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Zienswijze

U kunt tot en met woensdag 13 maart 2013 uw zienswijze indienen. De zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen, onder vermelding van ‘zienswijze Ontwerpbesluit Hogere waarde Noordeinde 84’.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een klantenadviseur Ruimtelijke Ordening, via (071) 332 72 72.

Naar boven