Logo Groesbeek
Inzage ontwerpbestemmingsplan ‘Lagewald 10, 13 en Ketelstraat 26’, Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken conform artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor drie gebieden, plaatselijk bekend als Lagewald 10, 13 en Ketelstraat 26. Gelijktijdig is besloten om een ieder de mogelijkheid te bieden een zienswijze in te dienen op dit ontwerpbestemmingsplan bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek.

Het ontwerpbestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch kader om op de locaties Lagewald 10, 13 en Ketelstraat 26 te Groesbeek naast de productiegerichte paardenhouderij (gericht op het fokken en africhten van paarden) ook een gebruiksgerichte paardenhouderij (gericht op de recreatieve mens) te exploiteren.

Daarnaast is er voor elke locatie apart de volgende regeling opgenomen:

Lagewald 10: de reeds aanwezige bebouwing dient na vaststelling van het bestemmingsplan verplaatst te worden naar de overkant van de weg (binnen het huidige bouwblok waar reeds een rijhal staat). De verplaatsing is noodzakelijk in verband met de geurcirkel die momenteel over een paar huizen ligt.

Lagewald 13: de aanwezige boerencamping kan tot 25 plaatsen uitbreiden en er worden 5 boerenkamers toegestaan.

Ketelstraat 26: er is hier een mogelijkheid om een camping van 15 plaatsen te exploiteren alsmede 5 boerenkamers. Ook de gedoogbeschikking voor opslag van dakdekkersmaterialen (300m2) is verwerkt in het plan.

Landschappelijke inpassing van alle drie de locaties heeft de nodige aandacht. Hiervoor is dan ook een voorwaardelijke verplichting opgenomen in het bestemmingsplan: het gebruik van de gebouwen is alleen toegestaan als het beplantingsplan wordt uitgevoerd en in stand wordt gehouden.

Een ieder wordt met ingang van donderdag 5 september 2013 tot en met woensdag 16 oktober 2013 in de gelegenheid gesteld om in het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1) bij het omgevingsloket kennis te nemen van het ontwerp van het bestemmingsplan "Lagewald 10, 13 en Ketelstraat 26" (en de bijbehorende stukken). Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan "Lagewald 10, 13 en Ketelstraat 26" te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0241.Lgw1013enKet26-ONW1 en

http://ruimtelijkeplannen.groesbeek.nl/publicatie/

Een ieder kan binnen de genoemde termijn van 6 weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Sleyfer, afdeling Ruimte en Welzijn, cluster Ruimte, telefoonnummer 024 – 39 96 217.

Naar boven