Logo Leidschendam-Voorburg
Ontwerp beeldkwaliteitplan ‘Duivenvoordecorridor’, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat zij op 26 maart 2013 het beeldkwaliteitplan ‘Duivenvoordecorridor’ hebben vrijgegeven voor publicatie.

Op 11 juni 2013 heeft de commissie Openbaar Gebied besloten om het beeldkwaliteitplan vrij te geven voor inspraak.

Inhoud

Het beeldkwaliteitplan ‘Duivenvoordecorridor’ bevat het welstandsbeleid voor het landelijk gebied tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten, dat bekend staat als de ‘Duivenvoordecorridor’. Dit overwegend open en agrarisch landschap is ecologisch, recreatief en cultuurhistorisch van betekenis, maar heeft in de afgelopen decennia aan kwaliteit ingeboet. De komende jaren zal aan het landschap van de Duivenvoordecorridor weer ruimtelijke kwaliteit worden toegevoegd. Daarmee worden de cultuurhistorische waarde en de recreatieve mogelijkheden van het gebied en haar betekenis als ecologische verbinding versterkt.

Alle ruimtelijke plannen, die deze ontwikkeling mogelijk maken, worden getoetst door een kwaliteitsteam. Het beeldkwaliteitplan geeft vooraf aan, aan welke kwaliteitseisen deze plannen moeten voldoen, opdat van meet af aan helder is waaraan de plannen worden getoetst.

Het beeldkwaliteitplan ‘Duivenvoordecorridor’ treedt voor dit gebied in de plaats van de gemeentelijke welstandsnota en is een aanvulling op het eerder vastgestelde bestemmingsplan, de notitie “Werken aan een vernieuwd historisch landschap” en het inrichtings- en stedenbouwkundig plan voor de Duivenvoordecorridor.

Termijn

Het beeldkwaliteitplan ’Duivenvoordecorridor’ ligt ter inzage van vrijdag 6 september 2013 tot en met donderdag 17 oktober 2013.

Inzien

Het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan ’Duivenvoordecorridor’ is als volgt raadpleegbaar:

  • Op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl ;

  • Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam) bij Werkplein Corbulo (Prins Bernhardlaan 183) in Voorburg.

Reageren

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, postbus 905, 2270 AX Voorburg.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerp van het beeldkwaliteitplan. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de mevrouw Yvonne Bakkers van de afdeling Projectmanagement en -advies telefoonnummer 14 070.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw Yvonne Bakkers, projectmanager Duivenvoordecorridor op telefoonnummer 14 070.

Naar boven