Logo Waalwijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Besoyen’, ontwerpomgevingsvergunning(en), Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt op basis van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 30 augustus 2013 voor de periode van zes weken de volgende stukken voor een ieder ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan “Herontwikkeling Besoyen”;

  • de ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen van 48 appartementen aan de Hollandsestraat te Waalwijk (activiteiten het bouwen van een bouwwerk en het maken van een uitweg);

  • de ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen van een Bredeschool aan de van Duvenvoordestraat te Waalwijk (activiteit het bouwen van een bouwwerk);

  • de ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen van project "De Pastorie" bestaande uit twee bouwblokken (een blok links en een blok rechts) gekoppeld door een verbindingsbrug. De Pastorie links bestaat uit 37 appartementen, De Pastorie rechts bestaat uit 11 appartementen en 2 groepswoningen inclusief een behandelkamer gesitueerd in/aan het bestaande Pastoriegebouw. Het bestaande Pastoriegebouw wordt gerenoveerd en ligt aan de Burgemeester Verwielstraat en de van Duvenvoordestraat te Waalwijk (activiteiten het bouwen van een bouwwerk en het maken van een uitweg);

Plangebied en doelstelling

Al eerder is op basis van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en bij de inspraak over dit planvoornemen gepubliceerd dat het college van Waalwijk heeft besloten medewerking te verlenen aan het tot stand komen van een bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Woonwijken’ voor vier deelgebieden in de wijk Besoyen te Waalwijk. Het plangebied grenst aan de Kasteellaan, de Van Duvenvoordestraat, Molenstraat, Hollandsestraat en Besoyensestraat.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is het planologisch-juridisch mogelijk maken van een nieuwe ontwikkeling in de wijk Besoyen. De plannen bestaan uit:

  • deelplan 1: ‘De Poort’: 48 (huur)appartementen;

  • deelplan 2: ‘Brede School’: een Brede School met een oppervlakte van ruim 3.000 m2 bruto vloeroppervlak.;

  • deelplan 3: ‘Pastorie’: een woon-zorgcomplex met 53 zelfstandige (zorg)woningen en/of 2 groepswoningen en bijbehorende voorzieningen;

  • deelplan 4: ‘Kasteellaan’: 67 appartementen.

Een deel van de openbare ruimte in de directe omgeving wordt heringericht.

Wij wijzen u er op dat er enkele wijzigingen zijn in dit ontwerpbestemmingsplan t.o.v. het voorontwerpbestemmingsplan.

Coördinatie

De procedure van het bestemmingsplan wordt gecoördineerd conform het raadsbesluit d.d. 28 juni 2012 gelet op de aanvraag d.d. 18 juli 2013 van Casade Woondiensten en het besluit van het college n.a.v. het ambtshalve verzoek tot coördineren met:

bovenomschreven gevraagde omgevingsvergunningen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Besoyen’ en de drie ontwerpomgevingsvergunningen (activiteiten het bouwen van een bouwwerk en het maken van een uitweg) met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 30 augustus 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het stadhuis. Op verzoek kan tegen betaling van leges, een afschrift van deze stukken worden verkregen. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken via www.waalwijk.nl/ruimtelijkeplannen . Daarnaast is de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan te vinden op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de volgende planidentificatie (ID): NL.IMRO.0867.0000000WWBesoyen-on01 .

Zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan Herontwikkeling Besoyen

Tijdens de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan Herontwikkeling Besoyen indienen bij: de raad van de gemeente Waalwijk, Postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u zich vóór 30 september aan te melden bij mevrouw mr. M. Schuurmans via mschuurmans@waalwijk.nl of telefonisch via 0416- 683 871.

Ook het indienen van zienswijzen per e-mailbericht is mogelijk. Een dergelijk e-mail bericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus: info@waalwijk.nl en voldoet aan de voorwaarden die u kunt lezen via www.waalwijk.nl/e-mail .

ontwerpomgevingsvergunning (activiteiten het bouwen van een bouwwerk en het maken van een uitweg)

Tijdens de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen omtrent de ontwerpomgevingsvergunning indienen bij: het college van Waalwijk, Postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u zich vóór 30 september aan te melden bij mevrouw mr. M. Schuurmans via mschuurmans@waalwijk.nl of telefonisch via 0416- 683 871.

Ook het indienen van zienswijzen per e-mailbericht is mogelijk. Een dergelijk e-mailbericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus: info@waalwijk.nl en voldoet aan de voorwaarden die u kunt lezen via

www.waalwijk.nl/e-mail .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Schuurmans, telefoonnummer (0416) 683871 of via e-mail (mschuurmans@waalwijk.nl).

Naar boven