Logo Heusden
Ontwerpbestemmingsplan Vlijmen en Vliedberg herziening 2013, Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat zij op 20 augustus 2013 heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Vlijmen en Vliedberg herziening 2013 (NL.IMRO.0797.BPVlijmenHerzien-ON01 ).

Het plangebied ligt inVlijmen en wordt gevormd door de plangrens van het geldende bestemmingsplan ‘Kom Vlijmen, inclusief de Vliedberg’. Het bestaat uit twee deelgebieden die van elkaar gescheiden zijn door de A59. Ten noorden van deze autosnelweg ligt de historische kern Vlijmen. Dit deelgebied bestaat globaal uit de bestaande kern van Vlijmen en een deel van de Voordijk.

De wijk Vliedberg ligt aan de zuidkant van de autosnelweg. Dit deelgebied wordt globaal begrensd door het gebied tussen de Heidijk en de snelwegen en sluit aan op de kern van Nieuwkuijk.

Het Centrumgebied, De Putter (voormalige gemeentewerf) en Kees Klerxstraat zijn buiten het plangebied gelaten aangezien het college hiervoor aparte bestemmingsplannen heeft opgesteld.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het geldende bestemmingsplan. Het geldende bestemmingsplan is dus merendeels intact gebleven, maar enkele zaken vereisen een wijziging:

  • Op het geldende bestemmingsplan zijn destijds een aantal beroepen ingediend. De Raad van State heeft naar aanleiding daarvan een aantal percelen uit het plan ‘geknipt’. Voor deze percelen moet de raad dus nog een nieuw digitaal bestemmingsplan vaststellen.

  • Daarnaast zijn er enkele percelen waarbij omstandigheden een aangepaste planologische regeling vereisen. Het gaat daarbij om enkele verzoeken en enkele ambtelijke wijzigingen.

  • Alle bestemmingsplannen van de gemeente Heusden worden opgesteld volgens een zelfde systematiek. Die modelregels zijn echter geen statisch document. Inmiddels zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze verhogen de leesbaarheid en geven extra mogelijkheden (bv. voor bed & breakfast en mantelzorg).

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het eerste kwartaal van 2014.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 29 augustus 2013 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Oudheusden. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de raad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 356504 vermelden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven