Aanvraag vergunning Indorama Holdings Rotterdam B.V., DCMR Milieudienst Rijnmond

Kennisgeving ontwerpbeschikkingen

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht / Waterwet
Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben op 22 augustus 2012 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Indorama Holdings Rotterdam B.V. voor de inrichting aan de Markweg 201, 3198 NB Rotterdam.

Het betreft een inrichting voor de productie van gezuiverd tereftaalzuur (PTA) en polyethyleentereftalaat (PET). Tevens is binnen de inrichting een utiliteitsbedrijf in werking, dat een warmtekrachtinstallatie (WKK), luchtcompressie-installaties, waterbereidingsinstallaties en een koelwaterinstallatie omvat.

De aanvraag betreft de uitbreiding van de productie van gezuiverd tereftaalzuur (PTA) met 315.000 ton per jaar, tot een maximale productiecapaciteit van 700.000 ton PTA per jaar. De bestaande PTA-productiestraat wordt daartoe uitgebreid met een narijpreactor, oxidatiereactor, waterverwijderingskolom en een filtratie/drooglijn. Daarnaast wordt de bestaande catoxinstallatie vervangen door een regeneratieve thermische naverbrandingsinstallatie (RTO) met gaswasser en wordt een extra hoofdcompressor geplaatst. De uitbreiding van de PTA-productiecapaciteit omvat tevens een uitbreiding van het utiliteitsbedrijf met drie koeltorens.

De minister van Infrastructuur en Milieu (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Holland) heeft op 22 augustus 2012 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet (Wtw) van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het brengen van stoffen, afkomstig van Indorama, in het Beerkanaal.

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie verzorgt.

GS en de minister van Infrastructuur en Milieu hebben het voornemen de gevraagde vergunningen te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikkingen en de bijbehorende stukken van 29 augustus 2013 tot en met 9 oktober 2013 op de volgende plaatsen inzien:

  • Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, tijdens de openingsuren (maandag t/m vrijdag van 10.00 – 20.00 uur);

  • de gemeente Brielle, Slagveld 36 te Brielle (maandag t/m vrijdag van 08.00 – 12.30 uur);

  • de deelgemeente Hoek van Holland, Prins Hendrikstraat 161 te Hoek van Holland;

  • de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje;

  • Rijkswaterstaat West Nederland Zuid, Boompjes 200 te Rotterdam;

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21).

Zienswijze

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Inlichtingen

Mevrouw A. van Straten van de DCMR (Wabo, telefoon: 010 – 246 82 13 en tot de heer P.H. Borgerding/mevrouw D.H. Ooiberg van Rijkswaterstaat (Wtw), telefoon: 06 – 27 05 49 76/06 – 54 35 20 02.

Zaaknummer: 98401838, DMS-nummer: 21626925.

Naar boven