Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’; Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het omzetten van de bestemming van een perceel aan de Nieuwe Dijk, kadastraal bekend als B 5073. De bestemming wordt omgezet van ‘Agrarisch gebied met natuur- en landschappelijke waarde’ naar ‘Bos en natuur’.

Door aanpassing van de bestemming wordt een natuurcompensatie planologisch mogelijk gemaakt. De natuurcompensatie op deze locatie houdt verband met uitbreidingsplannen die in de gemeente Son en Breugel worden gerealiseerd.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op 1 juli 2013 verzonden naar de provincie Noord-Brabant. De provincie heeft geen reactie op het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan gegeven.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 30 augustus 2013 gedurende zes weken (tijdens kantooruren of op afspraak) op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, bij de balie Wonen en Openbare Ruimte, voor eenieder ter inzage.

Het plan is ook raadpleegbaar via de gemeentelijke internetsite: www.nuenen.nl .

Tevens is het plan in te zien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl en kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPBG3eHerziening-D001

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.

Nuenen, 29 augustus 2013.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven