Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2e herziening’; Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Na de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied in 2008 is gebleken dat er ondanks de zorgvuldigheid toch nog enkele fouten in het plan zaten. Daarnaast zijn er initiatieven van burgers en ondernemers die aanleiding geven tot aanpassing van het bestemmingsplan Buitengebied. Tevens is het plan herzien naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het gaat om wijzigingen op de volgende locaties: Alvershool 1; Alvershool 7; Boord 42,44,46; Nieuwe ijsbaan aan Broekdijk; Collseweg 47; de Geer ong.; Hool 9; Laar 19 en 21; Laar 60; Laar 76, Laar 86, Lieshoutseweg 45, 49a, 49b, 49c, 49 d, 51 en Rullen 12a; Soeterbeek 3.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 30 augustus 2013 gedurende zes weken (tijdens kantooruren of op afspraak) op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, bij de balie Wonen en Openbare Ruimte, voor eenieder ter inzage.

Het plan is ook raadpleegbaar via de gemeentelijke internetsite: www.nuenen.nl .

Tevens is het plan in te zien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl en kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPBG2eHerziening-D001

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op 1 juli 2013 verzonden naar de provincie Noord-Brabant. De provincie heeft op 30 juli 2013 een aanwijzing ex artikel 3.8, lid 6 Wro geven ten aanzien van het plandeel Soeterbeek 3. Dit aanwijzingsbesluit is in te zien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl en kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9930.ra0820bgNuen2eherz-va01

Zodra het aanwijzingsbesluit onherroepelijk is geworden vervalt dit onderdeel van het bestemmingsplan Buitengebied, 2e herziening.

Ten aanzien van het raadsbesluit onder VII aangaande het niet meewerken aan een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied ter plaatse van het perceel Moorven 4 wordt opgemerkt dat hierbij onterecht het spreekrecht is geweigerd aan belanghebbende waardoor voor dit perceel een afzonderlijk raadsbesluit wordt voorbereid.

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling door de gemeenteraad en het aanwijzingsbesluit van het college van gedeputeerde staten van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp;

  • belanghebbenden voor zover het betreft het aanwijzingsbesluit inzake Soeterbeek 3

Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.

Nuenen, 29 augustus 2013.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven