Logo Bunnik
Ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorkruisingen Bunnik’, gemeente Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van 1 februari 2013 gedurende zes weken (tot en met 14 maart 2013) het ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorkruisingen Bunnik’ en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan regelt in de eerste plaats het grondgebruik voor verscheidene, nabij de spoorlijn gelegen percelen tussen de Runnenburg en de Groeneweg in Bunnik. Daarnaast worden in het bestemmingsplan de gebruiksmogelijkheden geregeld voor de gronden, die ruwweg liggen in het noordwestelijke verlengde van de Baan van Fectio. Hierbij wordt een deel van de Provincialeweg N411 meegenomen.

Het plan behelst onder meer de mogelijkheid voor de realisering van twee ongelijkvloerse kruisingen ter plaatse van de genoemde gronden, een groengebied voor waterinfiltratie en vervangende parkeergelegenheid langs de Runnenburg. Bij de twee kruisingen gaat het om één onderdoorgang voor uitsluitend gemotoriseerd verkeer in de zuidwesthoek van Bunnik en om één onderdoorgang voor uitsluitend langzaam verkeer nabij het station Bunnik. Met dit bestemmingsplan wordt een toename beoogd van de spoorwegveiligheid op het traject Utrecht-Arnhem.

Het ontwerpbestemmingsplan is enigszins gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan. Hierbij gaat het onder meer om een aanscherping van de planregels, om aanvullende geluidsreducerende maatregelen en om meer aandacht voor de landschappelijke inpassing van het geplande, nieuwe gedeelte van de Baan van Fectio. Deze wijzigingen hebben mede plaatsgevonden naar aanleiding van de ingediende inspraakreacties.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0312.bpBNKspoorkruising-on01.

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/ NL.IMRO.0312.bpBNKspoorkruising-on01. U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Zienswijze indienen

Van 1 februari 2013 tot en met 14 maart 2013 kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 3980 CA Bunnik. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op maandag en op woensdag tot en met vrijdag een afspraak maken met mw. Beetsma van de afdeling Strategie en Beleid T (030) 6595 913. Het is niet mogelijk om digitaal (per e-mail) een zienswijze in te dienen.

Naar boven